nieuws

Cellenbouw met Nederlandse hulp

bouwbreed

Ballast Nedam heeft een intentieverklaring getekend met de Antilliaanse minister van Justitie, D. Dick, voor de bouw van 120 extra cellen bij de Bon Futuro-gevangenis in de Curaçaose hoofdstad Willemstad. Het Amsterdamse architectenbureau Van den Oever, Zaaijer en Partners is aange­trokken voor het ontwerp.

Ballast Nedam heeft een intentieverklaring getekend met de Antilliaanse minister van Justitie, D. Dick, voor de bouw van 120 extra cellen bij de Bon Futuro-gevangenis in de Curaçaose hoofdstad Willemstad. Het Amsterdamse architectenbureau Van den Oever, Zaaijer en Partners is aange­trokken voor het ontwerp.
De voormalige Koraalspecht-gevangenis werd enkele jaren geleden, na een indrukwekkende reeks uitbraken, grondig ver­bouwd. Door de sterk toegenomen criminaliteit op het eiland is uitbreiding nu noodzakelijk. De cellen bieden plaats aan 240 gedetineerden. De kosten worden gedragen door Nederland via het Uitvoeringsorgaan Ontwikke­ling Nederlandse Antillen (Usona). De hoogte van de aanneemsom is niet bekend.

Reageer op dit artikel