nieuws

Britten gaan op drukke weg pechstroken gebruiken

bouwbreed Premium

– De Britse Highway Agency is na lang aarzelen om en gaat de pechstrook op drukke autosnelwegen inzetten voor het verkeer. Het onder meer in Nederland en ook in Parijs al gebruikte systeem met flexibele strooksignalering wordt het eerst geïnstalleerd op de M42, de snelweg van en naar Birmingham die tot de meest verstopte van Groot-Brittannië behoort.

De aanleg van de benodigde voorzieningen op het 17 kilometer lange traject kost 140 miljoen euro. Dat is volgens de Highway Agency eenvijfde van wat de aanleg van een extra rijstrook zou gaan kosten. Bovendien is met de procedures en werkzaamheden daarvoor al gauw tien jaar gemoeid terwijl de rijstrooksignalering binnen een paar maanden klaar is.
Langs de weg komen om de 500 meter speciale uitvalshaven voor pechgevallen. Het traject wordt bovendien voortdurend met camera’s bewaakt om in geval van nood de pechstrook snel vrij te kunnen maken. De Highway Agency wil het systeem zo snel mogelijk op andere overbelaste snelwegen invoeren, zoals de M25 rondweg om Londen, de M1 vanaf de Britse hoofdstad naar het noorden en de M6 die Londen met het westen van het land verbindt.

Reageer op dit artikel