nieuws

Bouw Maastoren tijdelijk stilgelegd

bouwbreed

– De bouw van de Maastoren op de Kop van Zuid is in afwachting van een uitspraak van de rechter (mogelijk 15 september) stilgelegd. Die beslist over schorsingsverzoeken van omwonenden tegen de bouw van een aanvaarvoorziening en tegen het bouwrijp maken van de grond. Volgens directeur C. van Oostrum van ontwikkelaar OVG Projectontwikkeling wordt ‘de chique manier’ gevolgd door stilleggen van het grondwerk, maar is er weinig reden tot zorg dat Nederlands hoogste kantoortoren (156 meter) er niet komt. Hij verwacht dat een bezwaarafhandeling door de gemeente Rotterdam maximaal twee maanden duurt. Gezien de steun vanuit gemeenteraad en gemeentelijke diensten acht hij de kans op een negatief rechterlijk besluit miniem. Wegens de hoge tijdsdruk vanuit toekomstig huurder Deloitte op het project heeft OVG afhandeling van alle procedures daarom niet afgewacht.

– De bouw van de Maastoren op de Kop van Zuid is in afwachting van een uitspraak van de rechter (mogelijk 15 september) stilgelegd. Die beslist over schorsingsverzoeken van omwonenden tegen de bouw van een aanvaarvoorziening en tegen het bouwrijp maken van de grond. Volgens directeur C. van Oostrum van ontwikkelaar OVG Projectontwikkeling wordt ‘de chique manier’ gevolgd door stilleggen van het grondwerk, maar is er weinig reden tot zorg dat Nederlands hoogste kantoortoren (156 meter) er niet komt. Hij verwacht dat een bezwaarafhandeling door de gemeente Rotterdam maximaal twee maanden duurt. Gezien de steun vanuit gemeenteraad en gemeentelijke diensten acht hij de kans op een negatief rechterlijk besluit miniem. Wegens de hoge tijdsdruk vanuit toekomstig huurder Deloitte op het project heeft OVG afhandeling van alle procedures daarom niet afgewacht.

Reageer op dit artikel