nieuws

Boogstal

bouwbreed Premium

In Nieuwstadt heeft melkveeboer Harry Houben een wereldprimeur. Zijn tachtig koeien en 150 schapen komen vanaf eind september in de allereerste boogstal met foliemateriaal te staan. De innovatieve manier van stalbouwen is kostenbesparend en mede ontwikkeld door Grad van der Zanden en de Technische Universiteit Eindhoven. De stal bestaat uit een dubbel foliedak dat wordt ondersteund door boogvormige vakwerkspanten. Door de toepassing van foliemateriaal en een gecontroleerde ventilatie ontstaat een aangenaam binnenklimaat en wordt de vorst buiten de deur gehouden. Hoofdaannemer is Weerens Bouwbedrijf uit Stramproij. De bouwwerkzaamheden trekken veel publieke belangstelling.

In Nieuwstadt heeft melkveeboer Harry Houben een wereldprimeur. Zijn tachtig koeien en 150 schapen komen vanaf eind september in de allereerste boogstal met foliemateriaal te staan. De innovatieve manier van stalbouwen is kostenbesparend en mede ontwikkeld door Grad van der Zanden en de Technische Universiteit Eindhoven. De stal bestaat uit een dubbel foliedak dat wordt ondersteund door boogvormige vakwerkspanten. Door de toepassing van foliemateriaal en een gecontroleerde ventilatie ontstaat een aangenaam binnenklimaat en wordt de vorst buiten de deur gehouden. Hoofdaannemer is Weerens Bouwbedrijf uit Stramproij. De bouwwerkzaamheden trekken veel publieke belangstelling.
Foto: Rob Oostwegel

Reageer op dit artikel