nieuws

Bond neemt genoegen met goederenlift

bouwbreed Premium

BAM Woningbouw plaatst zo snel mogelijk een goederenlift op een project in Zevenhuizen. Daarmee voorkomt de aannemer dat ze door FNV Bouw voor de rechter wordt gesleept.

BAM Woningbouw plaatst zo snel mogelijk een goederenlift op een project in Zevenhuizen. Daarmee voorkomt de aannemer dat ze door FNV Bouw voor de rechter wordt gesleept.
De vakbond dreigde vorige week een kort geding aan te spannen als de woningbouwer niet onmiddellijk een bouwlift zou plaatsen. Nader overleg en een inspectie op de bouwplaats heeft tot een compromis geleid: in plaats van een bouwlift wordt nu een goederenlift neergezet. “De bouwvakkers hebben aangegeven daarmee te kunnen leven”, zegt regiobestuurder Hans Crombeen van FNV Bouw. “Ze gaan met de ladder omhoog, maar hoeven niet meer met gereedschap en materialen te slepen. Die gaan met de goederenlift.”
Afgesproken is dat de lift wordt geplaatst zodra het tweede deel van het appartementencomplex in aanbouw de 15 meter overstijgt. “Maar ik denk dat de lift er al eerder staat”, aldus Crombeen. “De lift zal elke keer worden afgesteld op de etage waarop wordt gewerkt.”
De twintig bouwvakkers op het werk hebben maanden zonder lift moeten doen. Volgens BAM maakte de constructie van het gebouw plaatsing van een vaste bouwlift onmogelijk. De bouwer is tevreden met de oplossing. “Het probleem is nu opgelost”, reageert BAM-zegsman Arno Pronk. “Dat is in ieders belang.”

Reageer op dit artikel