nieuws

Bierset mag startbaan vliegveld verlengen

bouwbreed

Vliegveld Bierset bij Luik mag zijn startbaan 400 meter verlengen. De Waalse minister van Transport heeft daar een vergunning voor afgegeven. De baan wordt na verlenging 3.700 meter lang, zodat er vanaf Bierset ook grotere vliegtuigen kunnen vertrekken voor de lange afstand. Maastricht en Eijsden vrezen door de verlenging van de startbaan een toename van de geluidsoverlast.

Vliegveld Bierset bij Luik mag zijn startbaan 400 meter verlengen. De Waalse minister van Transport heeft daar een vergunning voor afgegeven. De baan wordt na verlenging 3.700 meter lang, zodat er vanaf Bierset ook grotere vliegtuigen kunnen vertrekken voor de lange afstand. Maastricht en Eijsden vrezen door de verlenging van de startbaan een toename van de geluidsoverlast.

Reageer op dit artikel