nieuws

Bedrijven beloond bij vestiging langs gesaneerde Mississippi

bouwbreed Premium

Bedrijven die zich vestigen op door Arcadis gesaneerde bodems aan de oever van de Mississippi behoeven tien jaar lang geen staatsbelasting te betalen. Dat is de sleutel van een nieuwe werkwijze om vervuilde gronden weer maatschappelijk nut te geven.

Arcadis dokterde de werkwijze uit samen met ontwikkelaar Silvertip in het project Mississippi Bluffs. Met het idee wordt bovenal de staat Mississippi uit de brand geholpen. De deelstaat beheert sinds het faillissement van een chemische concern 220 hectare ten dele ernstig vervuilde grond. Het bezit trekt een zware wissel op de financiële slagkracht van het milieuministerie van Mississippi. Bovendien bestond de vrees dat de sanering nog wel eens tientallen jaren op zich zou kunnen laten wachten. In het project tekent Arcadis voor de sanering van de grond en het grondwater. Silvertip concentreert zich op de ontwikkeling van hoogwaardig vastgoed en woongebouwen. Ook is op het terrein plaats ingeruimd voor een 18-holes golfbaan.
Paul Bunge van Silvertip: “Nooit eerder werd zo’n project uitgevoerd. Ik hoop dat andere staten dit model zullen overnemen om hun vervuilde locaties schoner en productiever te maken”.
De deelname aan het project levert Arcadis een omzet van 8 miljoen dollar op.

Reageer op dit artikel