nieuws

Advies: Twee provincies in de Randstad

bouwbreed

De Randstad moet gaan bestaan uit twee provincies. Nu zijn dat er nog vier. Ook zou er een coördinerende minister voor grote projecten in de Randstad moeten komen.

De Randstad moet gaan bestaan uit twee provincies. Nu zijn dat er nog vier. Ook zou er een coördinerende minister voor grote projecten in de Randstad moeten komen.
Dat bepleit de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in een gisteren gepubliceerd advies aan minister Remkes (Binnenlandse Zaken). Die begon eerder dit jaar een discussie over de toekomst van het middenbestuur. Volgens Remkes zijn er ingrijpende veranderingen nodig om de internationale concurrentiepositie van de Randstad te versterken.
De Rob vindt het noodzakelijk om twee nieuwe Randstadprovincies te vormen: één voor de noordvleugel (Noord-Holland, Utrecht en Flevoland) en één voor de zuidvleugel (Zuid-Holland en het gehele Groene Hart).

Reageer op dit artikel