nieuws

Acquisities helpen SIG aan winstgroei van 26 procent

bouwbreed

– De Britse isolatiespecialist SIG heeft de halfjaarwinst zien toenemen met 26 procent naar ruim 68 miljoen euro. De omzet nam met 15,6 procent toe naar 1,27 miljard.

SIG heeft die goede resultaten vooral te danken aan een reeks acquisities, die ook hebben geleid tot een uitbreiding van het productengamma. SIG heeft in de eerste zes maanden weer zo’n 70 miljoen uitgegeven aan nieuwe aankopen.
SIG is in ons land eigenaar van isolatiebedrijf Coolag Hamar en van Megawand BV dat zich bezighoudt met binneninterieurs, de andere grote tak van sport van het Britse bedrijf. SIG is op het Europese vasteland verder actief in onder meer België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Polen. In dit werelddeel ging de omzet omhoog met 11,0 procent naar 350 miljoen terwijl de operationele winst 19,3 procent steeg naar 12,1 miljoen. De Benelux deed het echter aanzienlijk beter met 26,7 procent hogere verkopen. De al in 2005 opgaande lijn wordt daarmee ook dit jaar vastgehouden.
Ziekenhuisbouw
Op de Britse thuismarkt – inclusief Ierland – werden 17,1 procent hogere verkopen geboekt. SIG meldt daarbij dat de Britse bouwmarkt ‘slechts heel weinig groeide’ en dat het niveau voor vooral scholen- en ziekenhuisbouw lager ligt dan verwacht.
Bestuursvoorzitter Les Tench spreekt van ‘voortdurende expansie en solide groei’. SIG streeft naar verdere groei door investeringen in bestaande bedrijven maar zeker ook door verdere aankopen, benadrukt hij. SIG treedt daarmee in het voetspoor van grotere spelers op de markt voor bouwmaterialen zoals Wolseley en het Ierse CRH.

Reageer op dit artikel