nieuws

Zorgen over uitbreiding vliegveld Lelystad

bouwbreed

DEN HAAG – Staatsbosbeheer heeft grote bedenkingen bij de geplande uitbreiding van het vliegveld in Lelystad. Volgens de natuurbeheerder is in de plannen voor de flinke groei van het vliegveld de rust in het natuurgebied de Oostvaardersplassen geenszins gegarandeerd. In een vorige week uitgegeven verklaring roept Staatsbosbeheer de luchthaven op om in een nader onderzoek […]

DEN HAAG – Staatsbosbeheer heeft grote bedenkingen bij de geplande uitbreiding van het vliegveld in Lelystad. Volgens de natuurbeheerder is in de plannen voor de flinke groei van het vliegveld de rust in het natuurgebied de Oostvaardersplassen geenszins gegarandeerd.

In een vorige week uitgegeven verklaring roept Staatsbosbeheer de luchthaven op om in een nader onderzoek veel beter te kijken naar de gevolgen van de uitbreiding voor de natuur en de recreatie in de Oostvaardersplassen. Staatsbosbeheer zegt in principe niet tegen de uitbreiding van het vliegveld te zijn maar constateert dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de kwaliteit van de Oostvaardersplassen. Volgens de beheerder zijn er alternatieve vliegroutes mogelijk die het natuurgebied ontlasten.

Het vliegveld Lelystad maakt deel uit van de Schiphol Groep en zal steeds meer vluchten met grotere vliegtuigen en helikopters voor zijn rekening gaan nemen. Het is de bedoeling dat er jaarlijks 60.000 vluchten in Lelystad worden afgewikkeld.

Reageer op dit artikel