nieuws

Woonbron bouwt units op RDM-terrein

bouwbreed

rotterdam – Op het terrein van de voormalige scheepswerf RDM in Rotterdam-Heijplaat bouwt woningcorporatie Woonbron vijftig tijdelijke woningen voor jongeren. De nieuwe huisvesting bestaat uit demontabele woonunits van 8,50 bij 3,30 meter. In de units zitten een slaapkamer, een woonkamer met keukentje en een badkamer. De tijdelijke woonunits in Hoogvliet zijn bedoeld voor jonge starters […]

rotterdam – Op het terrein van de voormalige scheepswerf RDM in Rotterdam-Heijplaat bouwt woningcorporatie Woonbron vijftig tijdelijke woningen voor jongeren. De nieuwe huisvesting bestaat uit demontabele woonunits van 8,50 bij 3,30 meter. In de units zitten een slaapkamer, een woonkamer met keukentje en een badkamer.

De tijdelijke woonunits in Hoogvliet zijn bedoeld voor jonge starters op de woningmarkt. Het is de bedoeling om in de deelgemeente over vijf jaar definitieve woningen te bouwen. Ook in de deelgemeente Hoogvliet verrijzen vijftig tijdelijke woningen.

De bouw van de jongerenhuisvesting is een initiatief van het nieuwe stadsbestuur van Rotterdam. Dat kwam dit voorjaar met een honderddagenprogramma, waarin het zich ten doel stelde op korte termijn een aantal voornemens te realiseren. De bouw van tijdelijke wooneenheden voor starters en jongeren is een van de plannen.

Het voormalige terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM) moet een centrum worden van onderwijs, innovatie en onderzoek. In december 2005 gaven de Hogeschool Rotterdam, het Albeda College, Woonbron en de gemeentelijke dienst Stadshavens het startsein voor de herontwikkeling van het terrein op Heijplaat.

Reageer op dit artikel