nieuws

Wethouder Almelo beticht van koppelverkoop torenflat

bouwbreed

almelo – In de Almelose gemeenschap is commotie ontstaan over de nieuwbouw van een flat van 70 meter hoog. Afgezien van maatschappelijke weerstand spreekt de VVD-wethouder A. Sjoers van â��koppelverkoopâ�� met Rabo Vastgoed. Een krappe meerderheid van de gemeenteraad gaf onlangs groen licht voor de flat. Er kleeft echter een wrange politieke nasmaak aan het […]

almelo – In de Almelose gemeenschap is commotie ontstaan over de nieuwbouw van een flat van 70 meter hoog. Afgezien van maatschappelijke weerstand spreekt de VVD-wethouder A. Sjoers van â��koppelverkoopâ�� met Rabo Vastgoed.

Een krappe meerderheid van de gemeenteraad gaf onlangs groen licht voor de flat. Er kleeft echter een wrange politieke nasmaak aan het besluit. Fractievoorzitter Gerrit van Woudenbergh van tegenstander VVD beschuldigt wethouder A. Sjoers van het verkeerd inlichten van de raad. Volgens hem zette de bewindsman de raad voor het blok door haar enkele voorlopige ontwerpen van het gebouw voor te leggen, zonder dat de raad de hoogbouwvisie van Almelo had aangenomen. De liberale voorman wist wel waarom: B en W moesten Rabo Vastgoed tegemoetkomen, omdat deze veel moet investeren in de ontwikkeling van een bedrijventerrein in Almelo.

Sjoers ontkent de schijn van een �package-deal� en het verkeerd inlichten van de raad. Volgens hem had de raad in de hoogbouwvisie kunnen lezen dat er een gebouw van twintig verdiepingen zou verrijzen. Verder toont hij via een brief aan Rabo Vastgoed aan dat een afspraak is gemaakt om de locatie te ontwikkelen. �Daar staat niets in over twintig verdiepingen�, aldus de bewindsman.

Het is nog niet duidelijk wanneer er een definitief ontwerp komt.

Reageer op dit artikel