nieuws

Wereldhave pakt 55,7 miljoen euro

bouwbreed

ROTTERDAM – Wereldhave heeft in de eerste helft van het jaar een winst geboekt van 155,7 miljoen euro. De beleggingsmaatschappij moest zich in de vergelijkbare periode vorig jaar tevreden stellen met een positief resultaat van 67,9 miljoen euro. De waarde van de totale portefeuille onroerend goed daalde met een kleine 100 miljoen tot 2,2 miljard […]

ROTTERDAM – Wereldhave heeft in de eerste helft van het jaar een winst geboekt van 155,7 miljoen euro. De beleggingsmaatschappij moest zich in de vergelijkbare periode vorig jaar tevreden stellen met een positief resultaat van 67,9 miljoen euro.

De waarde van de totale portefeuille onroerend goed daalde met een kleine 100 miljoen tot 2,2 miljard euro. De portefeuille vastgoed in exploitatie werd in de eerste helft van het jaar opgewaardeerd met 75,6 miljoen euro. De waarde van het onroerend goed in ontwikkeling bedroeg op 30 juni 25,9 miljoen euro. In de eerste helft van het jaar verkocht Wereldhave kantoren in Warwick (Groot-Brittannië) en Clichy (Frankrijk). Ook ging een bedrijfsgebouw van de hand in Breda. De opbrengsten bedroegen 170 miljoen euro, goed voor een boekwinst van 40 miljoen euro. In de eerste helft van het jaar vonden geen grote aankopen plaats. In de Verenigde Staten werd een kantoorgebouw van 5500 vierkante meter in McKinney (Texas) in exploitatie genomen.

Wereldhave constateert dat de aanvangsrendementen op bestaand vastgoed het afgelopen halfjaar verder gedaald zijn. Gevolg zijn verdere waardestijgingen van het vastgoed. De beleggingsmaatschappij acht niet aannemelijk dat de daling van de rendementen nog lang zal doorzetten.

Reageer op dit artikel