nieuws

Wel in bouwput snel onder controle

bouwbreed Premium

– De situatie in de bouwput voor de in situ-tunnel van de Noordzuidlijn ten noorden van het IJ is kort na het optreden van een wel onder controle gebracht. Dat zegt B.M.H. Dahmen van de Noordzuidlijn. De wel ontstond in de put onder het oude bedieningshuis van de Wagenaarbrug. De wel is geïsoleerd door het aanbrengen van een kleidam en het drukken van een damwand. Dahmen bevestigt dat het optreden van de wel niets te maken heeft met de lekkage van water vanuit het Noordzeekanaal via de bouwput de IJtunnel in die eind juni optrad. Onder het bedieningshuis bevinden zich kelders op schoorpalen En daartussen ook nog een damwand. Daarin zal volgens Dahmen ergens een lek zijn ontstaan. Het is zo’n veertig jaar goed gegaan. Omdat bij het bedieningshuis nog wordt gegraven, sluit Dahmen niet uit dat zich nog meer wellen voordoen. Treedt er nog een op dan zal dezelfde oplossing worden gerealiseerd als bij de eerste.

Reageer op dit artikel