nieuws

Wegennet groeit met 763 kilometer

bouwbreed Premium

voorburg – Het wegennet in Nederland is vorig jaar gegroeid met 763 kilometer. Dat volgt uit becijferingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename van het aantal kilometers weg is vooral het resultaat van bouwplannen van gemeenten en waterschappen. Beide lagere overheden zorgden voor 735 kilometer extra weg. De totale lengte van […]

voorburg – Het wegennet in Nederland is vorig jaar gegroeid met 763 kilometer. Dat volgt uit becijferingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De toename van het aantal kilometers weg is vooral het resultaat van bouwplannen van gemeenten en waterschappen. Beide lagere overheden zorgden voor 735 kilometer extra weg. De totale lengte van de gemeentelijke en waterschapswegen groeide tot 122.032 kilometer. De provincies voeren het beheer over 7745 kilometer weg.

De rijkswegen tellen een lengte van 5204 kilometer. De totale lengte van het Nederlandse wegennet is ruim voldoende om drie keer een rondje om de wereld te maken.

Reageer op dit artikel