nieuws

Waterschapsbank leent fors aan corporaties

bouwbreed

DEN HAAG – De Nederlandse Waterschapsbank (NWB) heeft in het eerste halfjaar voor 2,2 miljard euro aan kredieten verleend. âDaarmee lag het totaal van de nieuwe leningen op hetzelfde hoge niveau als in de eerste helft van 2005ââ, laat de directie weten.

Aan rentebaten haalde deze bank voor de publieke sector 714 miljoen euro op tegen 710 miljoen in de vergelijkbare periode vorig jaar. Het nettoresultaat kwam met 47,8 miljoen euro 5,4 miljoen euro hoger uit.

Vooral de woningcorporaties staan bij NWB op de stoep. In de financieringsbehoefte van deze sector zit voor ons de muziek. Veel is bestemd voor herfinanciering. De woningbouwcorporaties hebben gezamenlijk voor circa 100 miljard euro aan schulden uitstaan.

De NWB verstrekt vooral onderhandse leningen, waarvan het renteniveau net boven dat van de staatsobligatieleningen ligt. Dat kan de bank doen omdat weinig kosten worden gemaakt. De bank telt maar 35 medewerkers.

Reageer op dit artikel