nieuws

Verkoop Slotervaartziekenhuis aan corporaties afgeblazen

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – De woningbouwcorporaties Het Oosten en De Key zien af van de koop van het Slotervaartziekenhuis. Het zou niet mogelijk zijn om tot een sluitende exploitatie te komen.Twee weken geleden maakten de twee sociale huisvesters en zorgaanbieder Cordaan bekend een intentieovereenkomst getekend te hebben met het in financiële nood verkerende ziekenhuis. Het Oosten en De Key troefden daarmee bouwer Volker Wessels af die in samenwerking met wisselende partijen tot twee keer toe een poging waagde om het Amsterdamse ziekenhuis in handen te krijgen. Een faillissement van het ziekenhuis is volgens deskundigen nu onafwendbaar.Het Slotervaartziekenhuis, dat gisteren nog niet op de hoogte was van het afblazen, is de eerste Nederlandse zorginstelling die van het eigen vastgoed probeert af te komen in een openbare verkoop.

AMSTERDAM – De woningbouwcorporaties Het Oosten en De Key zien af van de koop van het Slotervaartziekenhuis. Het zou niet mogelijk zijn om tot een sluitende exploitatie te komen.

Twee weken geleden maakten de twee sociale huisvesters en zorgaanbieder Cordaan bekend een intentieovereenkomst getekend te hebben met het in financiële nood verkerende ziekenhuis. Het Oosten en De Key troefden daarmee bouwer Volker Wessels af die in samenwerking met wisselende partijen tot twee keer toe een poging waagde om het Amsterdamse ziekenhuis in handen te krijgen. Een faillissement van het ziekenhuis is volgens deskundigen nu onafwendbaar.

Het Slotervaartziekenhuis, dat gisteren nog niet op de hoogte was van het afblazen, is de eerste Nederlandse zorginstelling die van het eigen vastgoed probeert af te komen in een openbare verkoop.

Reageer op dit artikel