nieuws

Urethaan vloercoating spaart milieu

bouwbreed Premium

DEN HAAG – Een coating voor houten vloeren die het milieu en de portemonnee spaart. Anglian Chemicals levert die onder de merknaam Polaris. Het middel is samengesteld op basis van urethaan. Een liter bevat minder dan 48 gram oplosmiddel; dat spaart het milieu en de gezondheid van de gebruikers. Anglian noemt het effect van zijn […]

DEN HAAG – Een coating voor houten vloeren die het milieu en de portemonnee spaart. Anglian Chemicals levert die onder de merknaam Polaris.

Het middel is samengesteld op basis van urethaan. Een liter bevat minder dan 48 gram oplosmiddel; dat spaart het milieu en de gezondheid van de gebruikers.

Anglian noemt het effect van zijn product bestendiger dan concurrerende mengsels die behalve urethaan ook acryl bevatten. Het middel tast volgens de fabrikant het hout niet aan en veroorzaakt geen vlekken en donkere verkleuringen. Polaris houdt de vloer stroef en voorkomt dat schoenen strepen achterlaten.

Het product spaart op het onderhoud omdat het snel droogt en de afwerking met minder lagen toe kan. Bij goed onderhoud gaat de laag volgens de producent langer mee dan concurrerende producten, zodat minder vaak een nieuwe laag moet worden opgebracht. Anglian adviseert het middel voor onder meer houten vloeren in druk belopen entrees en sportvoorzieningen. Voor het onderhoud volstaat een poetsbeurt met een sneldraaiende polijstvacht.

Reageer op dit artikel