nieuws

Tenten voor winkeliers Bos en Lommerplein

bouwbreed

Winkeliers van het ontruimde Bos en Lommerplein kunnen hun zaken voortzetten in een tijdelijk tentenkamp. De gemeente Amsterdam presenteert daarvoor vandaag een plan aan de ondernemers.

Het kan nog wel een aantal weken duren voordat de tenten er daadwerkelijk staan, zegt een woordvoerder van de gemeente, omdat het rond krijgen van de vergunningen tijd kost.Hij wil de details van het plan nog niet kwijt, maar het gaat volgens hem om “zeer hoogwaardige tenten die van de gebruikelijke gemakken zijn voorzien”. Hij weet niet voor hoeveel van de 27 winkeliers de tenten een reëel alternatief zijn. “Een juwelier kun je daar niet neerzetten, een schoenenzaak wel.”Een woordvoerster van De Boer Tenten uit Alkmaar bevestigt met de gemeente in gesprek te zijn en verwacht de definitieve opdracht deze week. Waar het tentenkamp precies komt te staan is nog niet zeker maar gedacht wordt aan het Gulden Winckelplantsoen naast het ontruimde plein.

PlanDe gemeente Amsterdam bestudeert intussen ook het plan van aanpak voor het bouwtechnisch onderzoek naar het nieuwbouwcomplex. Eigenaar Fortis Vastgoed, projectontwikkelaar Multi Vastgoed, aannemer Hillen & Roosen en de Vereniging van Eigenaren overhandigde het plan vorige week aan de gemeente. Deze week gaan de partijen overleggen over de inhoud ervan. In het plan van aanpak geven onderzoeksbureaus Intron, Hageman en Cunningham & Lindsey aan hoe ze het vervolgonderzoek precies willen gaan uitvoeren. Het richt zich op het complete complex en wordt uitgevoerd in vier fases voor de woningen, kantoren, winkels, en de parkeergarage. Na elke onderzoeksfase brengen de onderzoekers een tussenrapportage uit. De eerste wordt volgende week verwacht en is voornamelijk gericht op de woningen.

Reageer op dit artikel