nieuws

Resultaat Rodamco Europe met 10 procent omhoog omhoog

bouwbreed

AMSTERDAM – Vastgoedbedrijf Rodamco Europe heeft in de eerste helft van dit jaar een direct beleggingsresultaat (winst uit huuropbrengsten) behaald van 186,5 miljoen euro, bijna 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de flinke verbetering van het resultaat houdt het bedrijf vast aan de eerder afgegeven winstverwachting voor dit jaar. Het rekent […]

AMSTERDAM – Vastgoedbedrijf Rodamco Europe heeft in de eerste helft van dit jaar een direct beleggingsresultaat (winst uit huuropbrengsten) behaald van 186,5 miljoen euro, bijna 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks de flinke verbetering van het resultaat houdt het bedrijf vast aan de eerder afgegeven winstverwachting voor dit jaar. Het rekent op een stijging van het direct resultaat van meer dan 7 procent. De nettowinst liep met 63 procent op naar ruim 669 miljoen euro in de eerste jaarhelft. Die stijging kwam met name door het fors gestegen indirecte resultaat, ofwel de waarde van de bezittingen. De taxatie viel 482,6 miljoen hoger uit tegen ruim 240 miljoen euro vorig jaar.

�Werkgelegenheid en consumentenvertrouwen in de eurozone zijn verbeterd en hebben geleid tot sterkere winkelverkoopcijfers in de meeste landen waarin we actief zijn�, liet de bestuursvoorzitter Maarten Hulshoff gisteren weten. Volgens hem liet de Nederlandse winkelverkoop na enkele jaren van stagnatie een uitzonderlijk hoge stijging zien van ruim 10 procent. �Als dat houdbaar blijkt, verwachten we hiervan te profiteren��, aldus de topman.

Volgens Rodamco Europe is het behaalde resultaat niet representatief voor het hele jaar, omdat de groei het resultaat is van overnames en projecten die in het tweede halfjaar van 2005 in exploitatie zijn genomen.

De bezettingsgraad van de bezittingen van het vastgoedbedrijf, vooral winkelruimte, nam licht toe naar 98 procent, van 97,9 procent aan het einde van het vierde kwartaal van vorig jaar. In het afgelopen halfjaar groeide de beleggingsportefeuille met 8,6 procent naar 9,9 miljard euro. Eind vorig jaar was dat nog 9,1 miljard euro.

Reageer op dit artikel