nieuws

Opnieuw regent het glas in winkelcentrum Leidschendam

bouwbreed

LEIDSCHENDAM – Winkelend publiek in winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam werd donderdag voor de tweede keer opgeschrikt door vallend glas. Een ruime maand geleden gebeurde hetzelfde. Ook ditmaal werd niemand geraakt. De winkeliersvereniging laat nu een nieuw veiligheidsnet aanbrengen.

Extreme hitte kan als reden voor de gesprongen ruit worden afgevoerd. Dat was eind juli nog de verklaring van deskundigen bij de eerste spontane glasbreuk. Maar het kwik kwam donderdag nauwelijks boven de 20 graden.

De eerste keer viel een glasplaat van 2 bij 2 meter uit de glazen dakconstructie boven het winkelcentrum. De overkapping, ruim 350 meter lang, bestaat uit stroken van vier glasplaten naast elkaar.

Volgens Jan Font Feide van ingenieursbureau Corsmit was de hitte destijds een van de mogelijke oorzaken, maar andere sloot hij niet uit. �Mogelijk is er sprake van een constructiefout of slijtage van de ruit. Maar misschien was het gewoon een maandagmorgenruit�, zei hij op 21 juli in Cobouw. Na de eerste glasbreuk bracht de winkeliersvereniging al een vangnet aan om de overkapping om het publiek te beschermen. Twee weken geleden bleek uit onderzoek dat ruitbreuk opnieuw kon optreden en dat het net moest blijven hangen. Bij de glasbreuk van donderdag bleek het glas te zwaar voor het net. Het scheurde, waardoor toch glas naar beneden viel.

Reageer op dit artikel