nieuws

Noors bedrijfsleven zorgt voor bouwactiviteit

bouwbreed

OSLO – Het bedrijfsleven in Noorwegen heeft de nieuwbouwactiviteiten fors opgeschroefd. In het eerste halfjaar werd gerekend naar het bouwareaal begonnen met de realisering van ruim 1,7 miljoen vierkante meter voor commerciële en bedrijfsmatige doeleinden.

OSLO – Het bedrijfsleven in Noorwegen heeft de nieuwbouwactiviteiten fors opgeschroefd. In het eerste halfjaar werd gerekend naar het bouwareaal begonnen met de realisering van ruim 1,7 miljoen vierkante meter voor commerciële en bedrijfsmatige doeleinden.

Dat is goed 18 procent meer dan in de eerste helft van 2005, zo laten de nieuwe cijfers van het centraal bureau voor de statistiek (SSB) in Oslo zien. Ook de woningbouwbedrijvigheid groeit, namelijk ten opzichte van vorig jaar met tegen de 4 procent gerekend naar het areaal. Qua aantal woningen waarvan met de bouw een begin werd gemaakt (concreet krap 16.000 stuks) is de groei in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar 6,6 procent. De omzet van de bouw- en aanlegbranche neemt volgens het SSB daardoor eveneens toe.

Over de eerste vier maanden ging het daarbij om een plus van 16 procent. De omzet in die periode belandde daarmee op 62 miljard kroon ofwel rond de 7,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel