nieuws

Minder lichtvervuiling met nieuw armatuur

bouwbreed Premium

doncaster – Een wapen in de strijd tegen lichtvervuiling, zo noemt Cooper Lighting & Security zijn verbeterde schijnwerper Crompton Darksky floodlight. De fabrikant uit het Britse Doncaster versmalde de armatuur en zetet er glas in met kleuren die overeenkomen met het object dat de schijnwerper verlicht. Een asymmetrische optiek voorkomt dat licht naar de hemel […]

doncaster – Een wapen in de strijd tegen lichtvervuiling, zo noemt Cooper Lighting & Security zijn verbeterde schijnwerper Crompton Darksky floodlight.

De fabrikant uit het Britse Doncaster versmalde de armatuur en zetet er glas in met kleuren die overeenkomen met het object dat de schijnwerper verlicht. Een asymmetrische optiek voorkomt dat licht naar de hemel en de omgeving afstraalt. Met het glas in horizontale positie verlicht de bundel een oppervlak dat overeenkomt met driemaal de montagehoogte. Dat kan oplopen tot vijfmaal de montagehoogte wanneer de armatuur 20 graden wordt gedraaid.

Cooper levert de Darksky in een compacte en een standaarduitvoering. In de laatste passen lampen van 150, 250 of 400 watt en in de eerste lampen van 70 of 150 watt. De armatuur is gemaakt van aluminium en voldoet aan beschermingsklasse IP65.

Reageer op dit artikel