nieuws

Malmö krijgt nog een spectaculaire toren

bouwbreed

MALMö – In het Zweedse Malmö verrijst nog een woontoren van 180 meter. Het project wordt in samenwerking met de gemeente ontwikkeld door vastgoedmaatschappij Annehem, die het winnende ontwerp bekendmaakte. De jury heeft gekozen voor het voorstel van het Deense bureau CF Møller. Het ontwerp voorziet in een wolkenkrabber met hangende tuinen en een stationsgebouw. […]

MALMö – In het Zweedse Malmö verrijst nog een woontoren van 180 meter. Het project wordt in samenwerking met de gemeente ontwikkeld door vastgoedmaatschappij Annehem, die het winnende ontwerp bekendmaakte. De jury heeft gekozen voor het voorstel van het Deense bureau CF Møller.

Het ontwerp voorziet in een wolkenkrabber met hangende tuinen en een stationsgebouw. Het complex moet met appartementen, winkelvoorzieningen, kantoren en horeca het middelpunt vormen van een nieuw stadsdeel, waar op termijn rond 25.000 mensen komen te wonen.

Reageer op dit artikel