nieuws

Kunststof rabatdeel lijkt precies op hout

bouwbreed

aylesford – Rabatdelen voor de gevelafwerking hoeven niet altijd van verzaagde bomen te komen om er echt uit te zien, vindt Celuform.

Deze fabrikant uit het Britse Aylesford maakt rabatdelen uit pvc-ue schuim en verkoopt die onder de merknaam Esprit/Celutex. De gebruiker kan een vlakke uitvoering met een houtprint kiezen of een variant met een driedimensionaal houtreliëf. Celuform gebruikt voor de productie van Celutex een procédé van het Nieuw-Zeelandse Dynex Extrusions.

De producent benadrukt dat de vorm en de aanblik van het reliëf nauwelijks afwijkt van die van massief hout. Celuform levert de rabatdelen als een enkele of een dubbele beplanking. De enkele planken zijn 150 millimeter breed; de dubbele 300 millimeter. In beide maten is een naad van 19 millimeter breed inbegrepen. De reeks Celutex omvat ook uiteenlopende hoekstukken, randafwerkingen en verbindingsstukken.

Reageer op dit artikel