nieuws

Kristiansand in teken van biënnale houtbouw

bouwbreed

– Het Noorse Kristiansand profileert zich als stad van de houtbouw met een internationale conferentie en tentoonstelling onder de titel Trebiennale (hout biënnale) 2006. Het evenement begint op 7 september en wil de toepassing van hout in de hele waardeketen belichten.

– Het Noorse Kristiansand profileert zich als stad van de houtbouw met een internationale conferentie en tentoonstelling onder de titel Trebiennale (hout biënnale) 2006. Het evenement begint op 7 september en wil de toepassing van hout in de hele waardeketen belichten.
Volgens de organisatoren heeft hout de mogelijkheid ook in het digitale tijdperk een concurrentiesterk materiaal te blijven. Kristiansand geeft zelf het goede voorbeeld met de bouw van een concert- en theaterhuis van hout, waarvoor het ontwerp na een grootscheepse kwalificatieronde wordt geleverd door ALA Architects uit Finland. De culturele voorziening gaat, uitgaande van het budget van drie jaar geleden, 140 à 150 miljoen euro kosten en moet in 2010 zijn gerealiseerd. Achter Trebiennale staan de regionale overheid en onderzoeksinstellingen uit binnen- en buitenland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels