nieuws

Koningin opent pand Bouwend Nederland

bouwbreed Premium

zoetermeer – Koningin Beatrix zal woensdag 13 september in Zoetermeer het Bouwhuis van Bouwend Nederland officieel openen. In het gebouw zijn ook nog enkele andere aan de bouw gerelateerde organisaties gevestigd.  De architectuur en constructie van het Bouwhuis zijn bijzonder. De bovenste verdiepingen steken ver buiten de onderliggende uit. Er is een �zwevende� daktuin met […]

zoetermeer – Koningin Beatrix zal woensdag 13 september in Zoetermeer het Bouwhuis van Bouwend Nederland officieel openen. In het gebouw zijn ook nog enkele andere aan de bouw gerelateerde organisaties gevestigd. 

De architectuur en constructie van het Bouwhuis zijn bijzonder. De bovenste verdiepingen steken ver buiten de onderliggende uit. Er is een �zwevende� daktuin met drie bomen gecreëerd. Ook is een sloot aangelegd waar een Zoetermeers wethouder al ingevallen is.

Verder kent het gebouw een auditorium op de tiende en elfde verdieping. Hier zullen scholings- en discussiebijeenkomsten worden georganiseerd. Onder andere door de gekozen bouwwijze en het gebruik van koude- en warmteopslag in de bodem is het gebouw bijzonder energiezuinig.  

De eerste paal voor het Bouwhuis werd geslagen op 25 mei 2004; het gebouw werd opgeleverd op 24 februari 2006. BAM tekende voor de bouw.

Reageer op dit artikel