nieuws

In twee dagen drie ongevallen waarbij één dode valt

bouwbreed

– Drie ongevallen bij bouwwerkzaamheden in Hilversum, Amsterdam en Maasdijk zorgden de afgelopen twee dagen voor drie gewonden en één dode.

Bij werkzaamheden aan industrieterrein Honderland in Maasdijk kwam een 37-jarige Rotterdammer om het leven. De man kreeg een onderdeel van een metalen balk van circa 1000 kilo op zijn hoofd. Hij werkte voor een onderaannemer van Van Mierlo Bouwmaatschappij. Het bedrijf realiseert een bedrijfshal. Na het ongeval is het werk stilgelegd. Uit onderzoek van de arbeidsinspectie blijkt dat het slachtoffer een routinefout maakte bij het plaatsen van het metalen onderdeel in een hijskraan. Het ongeluk vond dinsdag plaats.
Bij de hogeschool van Amsterdam viel diezelfde dag een 51-jarige Amsterdammer door een afgeschermd open dakluik enkele meters diep. De man werkt in dienst van projectbureau Trimp en van Tarten en hield een gebroken been over aan de vrije val.
Door een losgeraakte dakgoot vielen in Hilversum gisteren twee dakdekkers uit Huizen vanuit een hangsteiger naar beneden. Ter controle zijn de mannen naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeval vond plaats bij werkzaamheden aan een pand in de Mauritsstraat. Om tien voor twaalf ’s middags kreeg de politie Hilversum de melding binnen. Een woordvoerder wil niet kwijt om welk bedrijf het gaat.

Reageer op dit artikel