nieuws

Hengelo past procedure aan voor herbouw carports

bouwbreed

Het huidige bestemmingsplan laat de bouw van carports vóór de gevelrooilijn niet toe. Bij de bouw van de woningen twintig jaar geleden was voor een carport geen vergunning nodig. Nu moet een bouwvergunning worden aangevraagd, die normaal gesproken wordt getoetst aan het bestemmingsplan. Vorige week storte van één carport het dak naar beneden. De overige […]

Het huidige bestemmingsplan laat de bouw van carports vóór de gevelrooilijn niet toe. Bij de bouw van de woningen twintig jaar geleden was voor een carport geen vergunning nodig. Nu moet een bouwvergunning worden aangevraagd, die normaal gesproken wordt getoetst aan het bestemmingsplan. Vorige week storte van één carport het dak naar beneden. De overige 26 zijn daarop gestut.

Als de regels zouden worden toegepast, zou het herbouwen van de carports niet mogelijk zijn, weet de gemeente. Besloten is de bewoners in dit bijzondere geval tegemoet te komen door af te wijken van de gebruikelijke procedure. Bij voorbaat zal vrijstelling worden verleend van het bestemmingsplan.

Een bouwvergunning aanvragen blijft wel noodzakelijk. Dat is van belang om de constructie op duurzaamheid te beoordelen, zo stelt de gemeente. Deze vergunningverlening vergt enige tijd; het bouwplan moet eerst zes weken ter inzage worden gelegd.

Reageer op dit artikel