nieuws

Giesbers & Van der Graaf en TCLvoegen installatieactiviteiten samen

bouwbreed

– Installatiebedrijven TCL uit Duivendrecht en Giesbers & Van der Graaf uit Rotterdam voegen hun activiteiten samen. Daardoor ontstaat een onderneming met ruim 40 miljoen euro omzet en meer dan 220 werknemers.

– Installatiebedrijven TCL uit Duivendrecht en Giesbers & Van der Graaf uit Rotterdam voegen hun activiteiten samen. Daardoor ontstaat een onderneming met ruim 40 miljoen euro omzet en meer dan 220 werknemers.
Met de fusie spelen de bedrijven in op de tendens in de sector om geïntegreerde utiliteits- en woningprojecten uit te kunnen voeren. TCL is vooral actief in de utiliteitsbouw terwijl Giesbers & Van der Graaf hoofdzakelijk in de woningbouw opereert. “De combinatie maakt het mogelijk om tegemoet te komen aan wensen van opdrachtgevers om gecombineerd wonen- en werkenprojecten te realiseren”, zegt directeur Peter van Meel van Renhard, de holdingmaatschappij van TCL en Giesbers & Van der Graaf. “Het biedt bovendien een solide basis voor verdere groei, waarbij nieuwe acquisities niet zijn uitgesloten.”
Bij die groeistrategie krijgt Renhard steun van Rabo Participaties. De investeringstak van de Rabobank heeft een belang genomen in de holdingmaatschappij. Rabo Participatie neemt met het belang een voorschot op de consolidatieslag die in de installatiesector wordt voorspeld.
“Wij volgden de ontwikkelingen in de installatiemarkt al enige tijd vanwege de verwachte consolidatieslag. Renhard en TCL waren ons bekend en de toevoeging van Giesbers & Van der Graaf zien wij als een eerste stap om de groeistrategie van het bedrijf te realiseren”, aldus Jan Slomp van Rabo Participaties. “Het nieuwe platform biedt kansen tot verdere consolidatie.”
Over de grootte van het belang doen partijen geen mededelingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels