nieuws

Eriks profiteert van aantrekkende industrie

bouwbreed Premium

DEN HAAG – Technische handelsonderneming Eriks heeft in de eerste helft van dit jaar geprofiteerd van het herstel van de industriële bedrijvigheid in West-Europa. De nettowinst steeg met 35,8 procent tot 14,2 miljoen euro ten opzichte van de eerste helft van 2005. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. De omzet steeg met 24,6 miljoen euro, […]

DEN HAAG – Technische handelsonderneming Eriks heeft in de eerste helft van dit jaar geprofiteerd van het herstel van de industriële bedrijvigheid in West-Europa.

De nettowinst steeg met 35,8 procent tot 14,2 miljoen euro ten opzichte van de eerste helft van 2005. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

De omzet steeg met 24,6 miljoen euro, bijna 11 procent, tot 250,5 miljoen euro. Die groei kwam grotendeels autonoom tot stand. Eriks won 21,9 miljoen euro omzet op eigen kracht. De overnames van Acona Hydraulik en RIV-Charleroi leverde 2,1 miljoen euro aan extra omzet op. Het bedrijfsresultaat van het technisch handelshuis steeg tot 21,7 miljoen van 16,9 miljoen euro.

Eriks verwacht dat de nettowinst dit jaar met 15 tot 20 procent stijgt ten opzichte van 2005. Het bedrijfsresultaat exclusief bijzondere baten gaat naar verwachting met 15 tot 20 procent omhoog.

Het concern houdt er rekening mee dat de industriële bedrijvigheid komende maanden in enkele regio�s zal stagneren.

De autonome groei van de bedrijfsopbrengsten zal in de tweede helft van het jaar daaruit uitkomen op 7 a 8 procent. Voor het hele jaar houdt Eriks rekening met een toename van de omzet met 8 a 10 procent.

Reageer op dit artikel