nieuws

Epoxyanker vergt minder werk dan chemisch anker

bouwbreed

ZOETERMEER – Een minder bewerkelijk alternatief voor chemische ankers is volgens Mavotrans de Ankrochim. In de visie van de toeleverancier uit Zoetermeer een product uit de nieuwe generatie verankeringen op basis van epoxyhars.

Chemische verankeringen komen in de dagelijkse bouwpraktijk veelvuldig voor. Het systeem voldoet in bepaalde toepassingen beter dan pluggen en andere mechanische bevestigingsmiddelen.

Chemische ankers zijn echter bewerkelijk. Onder vochtige omstandigheden of onder water zijn ze bovendien minder goed of helemaal niet te gebruiken. In die gevallen biedt de Ankrochim uitkomst. Deze verankering op basis van epoxyhars zit in een koker en wordt met een handpistool aangebracht. Op de koker komt een mengmechaniek dat de tweecomponentenlijm voor de verwerking automatisch mengt. Bij een temperatuur tot min 15 graden Celsius en ook onder water binden en verharden de componenten, garandeert Mavotrans. Wel is de toelaatbare last dan afhankelijk van de omstandigheden tijdens uitvoering.

De leverancier adviseert Ankrochim voor het verlijmen van wapeningsstaven en het verankeren van draadstangen en ankers. Het kan ook voor zware bevestigingen worden gebruikt en voor het afdichten van boorgaten.

Reageer op dit artikel