nieuws

Energiemeter registreert storingen

bouwbreed Premium

den haag – Siemens introduceert met de Simeas P een energiemeter die storingen en het verbruik in kilowattuur vastlegt. De fabrikant monteert er standaard een Profibus DP aansluiting op. De meter bewaakt onder meer het energieverbruik, meet het blindvermogen en begrenst het vermogen. De gebruiker kan zo energiekosten sparen. De Simeas P meet alle elektrische […]

den haag – Siemens introduceert met de Simeas P een energiemeter die storingen en het verbruik in kilowattuur vastlegt. De fabrikant monteert er standaard een Profibus DP aansluiting op.

De meter bewaakt onder meer het energieverbruik, meet het blindvermogen en begrenst het vermogen. De gebruiker kan zo energiekosten sparen. De Simeas P meet alle elektrische grootheden in (onder)verdeelstations of andere elektrische verbruikers. Voorbeelden hiervan zijn het meten en grafisch voorstellen van de hogere harmonische die voorkomt in elektrische installaties of de draaiveldrichting bij generatoren.

De gebruiker kan het afleesscherm op twintig manieren instellen. De Profibus DP leest de gegevens op afstand uit.

Reageer op dit artikel