nieuws

E.ON steekt veel geld in oude kolencentrale

bouwbreed Premium

– Energiegigant E.ON steekt 330 miljoen euro (3 miljard kroon) in de renovatie en heropstart van een in 1993 in de mottenballen gelegde elektriciteitscentrale in het Zweedse Malmö. De destijds op kolen- en olie draaiende centrale zal na de verbouwing worden gestookt met aardgas en tevens stadsverwarming gaan leveren. De daarvoor benodigde uitbreiding van het gas- en warmwaterbuizennet is bij het genoemde bedrag inbegrepen. De capaciteit komt op 440 megawatt (3 miljard kilowattuur per jaar) aan stroom en 250 megawatt (circa 1 miljard kilowattuur per jaar) aan verwarming en draagt sterk bij aan vermindering van het structurele tekort op de Scandinavische markten, aldus E.ON Sverige. De contracten voor de uitvoering van het werk worden volgens plan in september gegund.

Reageer op dit artikel