nieuws

Conflict over werk aan het spoor op zondag bijgelegd

bouwbreed

Het gemeentebestuur heeft bezwaar tegen de planning van een spoorvervanging die voor twee weekeinden in september op het programma stond en dreigde met een forse dwangsom als op zondag zou worden gewerkt. Afgesproken is nu dat de spoorvervanging op de zondagen doorgaat maar dat dan tussen 9.00 en 12.00 uur geen âbovenmatig lawaaiâ zal worden gemaakt, bijvoorbeeld door grote machines. Het weekeindwerk begint op zaterdagochtend om 01.00 uur en duurt tot de maandagochtend om 04.00 uur. HARDINXVELD-GIESSENDAM – Prorail en de gemeente Hardinxveld-Giessendam hebben hun conflict over werken aan het spoor op zondag bijgelegd. Beide partijen doen water bij de wijn.

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Prorail en de gemeente Hardinxveld-Giessendam hebben hun conflict over werken aan het spoor op zondag bijgelegd. Beide partijen doen water bij de wijn.

Volgens Prorail is de beoogde vervanging van de 4 kilometer spoor een complexe operatie omdat de aanvoer van machines en materiaal moet plaatsvinden over enkelspoor. De betrokken lijn, tussen Geldermalsen en Dordrecht, ligt in een gebied met een voor een flink deel conservatief-christelijke bevolking.

Reageer op dit artikel