nieuws

Bouwsector goed voor 15.000 vacatures

bouwbreed Premium

VOORBURG – De bouwnijverheid telt momenteel 15.000 vacatures. Dit is 5000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekendgemaakt. De toegenomen vraag naar personeel wordt veroorzaakt door het aantrekken van de economie. Vooral werklozen tussen 23 en 39 jaar vinden een baan. �In de meeste gevallen gaat […]

VOORBURG – De bouwnijverheid telt momenteel 15.000 vacatures. Dit is 5000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekendgemaakt.

De toegenomen vraag naar personeel wordt veroorzaakt door het aantrekken van de economie. Vooral werklozen tussen 23 en 39 jaar vinden een baan. �In de meeste gevallen gaat het om banen waarvoor weinig of geen opleiding is vereist�, aldus een toelichting van het CBS. Werkloze veertigplussers komen nauwelijks aan de slag.

In het algemeen is de werkloosheid echter nog hoog, zo blijkt uit verdere informatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal niet-werkende werkzoekenden, zoals het CBS werklozen betitelt, was in juli 606.600. Dat wil zeggen 8,2 procent van de beroepsbevolking.

Reageer op dit artikel