nieuws

Bouwfonds boekt nettowinst van 92 miljoen euro

bouwbreed Premium

DEN HAAG – Bouwfonds heeft in het eerste halfjaar een nettowinst geboekt van 92 miljoen euro. Dat is 30 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De baten stegen met bijna 20 procent tot 292 miljoen euro.

Dat heeft Bouwfonds gisteren bekendgemaakt. De onderneming werd vorige maand door ABN Amro verkocht aan de Rabobank. Het onderdeel Bouwfonds Property Finance kwam in handen van een andere bank/verzekeraar, SNS Reaal

In de eerste zes maanden van het jaar maakten vooral de projectontwikkelingsactiviteiten van Bouwfonds een flinke stap voorwaarts. Daarbij deed de commerciële vastgoedontwikkeling het buitengemeen goed door de oplevering en gunning van een aantal projecten. Ook in de woningontwikkeling was sprake van �een goede gang van zaken� en stegen de verkopen, met name in Nederland en Duitsland. De baten uit de projectontwikkeling bedroegen uiteindelijk 171 miljoen euro, bijna 40 miljoen euro meer dan in het eerste halfjaar van 2005. De renteinkomsten stegen met ruim 10 miljoen euro naar meer dan 85 miljoen. De kredietverlening toonde slechts een geringe groei. De divisie asset management daarentegen ontwikkelde zich goed, aldus Bouwfonds. Het resultaat van deze activiteit steeg �aanzienlijk�. Bouwfonds verwacht dat de winst over heel 2006 hoger uit zal komen dan in 2005. Toen hield de onderneming onder aan de streep 134,4 miljoen euro over.

Reageer op dit artikel