nieuws

Arcadis boekt order voor leger VS

bouwbreed Premium

arnhem – Arcadis heeft van het Amerikaanse leger de opdracht gekregen het vervuilde terrein van het Picatinny Arsenal te reinigen. De order heeft een waarde van 26 miljoen dollar. Het Picatinny Arsenal, in de staat New Jersey, is al ruim een eeuw in gebruik bij het leger, aanvankelijk voor de opslag van ammunitie. Sinds kort […]

arnhem – Arcadis heeft van het Amerikaanse leger de opdracht gekregen het vervuilde terrein van het Picatinny Arsenal te reinigen. De order heeft een waarde van 26 miljoen dollar.

Het Picatinny Arsenal, in de staat New Jersey, is al ruim een eeuw in gebruik bij het leger, aanvankelijk voor de opslag van ammunitie. Sinds kort ligt het accent op de ontwikkeling en het testen van explosieven en brandstoffen. De betreft een gebied van 2600 hectare. Bij de sanering van de legerplaats is Arcadis een werkwijze overeengekomen volgens het concept Grip. Daardoor wordt de sanering gerealiseerd tegen een vaste prijs conform de heersende wetgeving.

In Polen heeft Arcadis de supervisie van modernisering van de 60 kilometer lange spoorbaan tussen Skierniewice en Lodz. De bouwsom bedraagt 220 miljoen euro. Het Poolse dochterbedrijf van Arcadis ontvangt 3 miljoen euro.

Dankzij de modernisering wordt de maximum snelheid op het traject verhoogd tot 140 à 160 kilometer per uur. De oplevering van het project is gepland in juli 2008. Voor de spoortak van Arcadis is Polen een van de focuslanden.

Reageer op dit artikel