nieuws

Afschrijving op projecten drukt winst Balfour Beatty

bouwbreed

LONDEN – De Britse aannemer Balfour Beatty heeft de winst voor belastingen in het eerste halfjaar met ruim 40 procent zien dalen tot ruim 55 miljoen euro. De winstdaling is vrijwel geheel te wijten aan afschrijvingen op enkele projecten. Zonder die buitengewone last ging de winst met 16 procent omhoog naar 85 miljoen.

De omzet steeg met een kleine twee procent tot bijna vier miljard euro. Balfour Beatty had eind juni voor ruim 12,5 miljoen euro aan opdrachten in de boeken staan, 16 procent meer dan een half jaar eerder. Algemeen directeur Ian Tyler spreekt van �robuuste resultaten�. Balfour Beatty deed begin dit jaar enkele kleine acquisities en kon vorige maand ook de overname melden van de Britse technische aannemer Birse met een omzet van ongeveer 430 miljoen. �Die acquisities hebben de potentiële winstgroei verder versterkt,�� aldus Tyler.

Bovendien kon het bedrijf de onderhandelingen over twee grote ppp-contracten afronden, één voor het universitaire ziekenhuis in Birmingham met een waarde van 790 miljoen en één voor een aantal scholen in dezelfde stad. Na een herwaardering op verzoek van de directie staat de ppp-portefeuille nu voor 413 miljoen op de balans. In het buitenland was het Britse bedrijf succesvol op de wegenmarkt in Dubai, Hong Kong en de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel