nieuws

Aalberts Industries verbetert zijn positie in Oost-Europa

bouwbreed Premium

langbroek – De leverancier van leidingen en fittingen Aalberts Industries koopt in Polen het bedrijf KAN. De nieuwe aanwinst, een producent van plastic leidingen, is met driehonderd medewerkers op jaarbasis goed voor een omzet van 20 miljoen euro en marktleider in Polen, Oekraïne en Wit-Rusland.

KAN gaat de activiteiten van Aalberts Industries op het gebied van leidingen versterken. De aan de Amsterdamse beurs genoteerde onderneming, die in het Poolse bedrijf een belang neemt van 51 procent, wil met de nieuwe aanwinst eigen producten in Oost-Europa aan de man brengen. Omgekeerd worden producten van KAN via Aalberts op de West-Europese markt gebracht.

De huidige bestuurders van KAN, die ook aandeelhouders zijn van de onderneming, blijven het in Bialystok gevestigde bedrijf leiden. Aalberts betaalt de overname met eigen middelen.

Aalberts Industries was in 2005 goed voor een omzet van meer dan 1 miljard euro. Het bedrijf is door een serie overnames uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Europese en de Amerikaanse markt. De nettowinst van het bedrijf steeg in 2005 met bijna eenvijfde naar 83,1 miljoen euro. Vorig jaar werd oprichter en naamgever van het bedrijf Jan Aalberts door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) uitgeroepen tot de beste topman van het jaar.

Reageer op dit artikel