nieuws

Zwaarder heiblok voor winkelcentrum

bouwbreed Premium

houten – Aannemer Van Wijnen heeft meer tijd nodig voor het realiseren van de fundering van de uitbreiding van winkelcentrum �t Rond in het centrum van Houten. Dat is nodig omdat het grondwerk in naastgelegen bouwkuipen elkaar beïnvloedt en de pakking van het zand dichter is dan de sondering uitwees. De uitbreiding van het winkelcentrum […]

houten – Aannemer Van Wijnen heeft meer tijd nodig voor het realiseren van de fundering van de uitbreiding van winkelcentrum �t Rond in het centrum van Houten. Dat is nodig omdat het grondwerk in naastgelegen bouwkuipen elkaar beïnvloedt en de pakking van het zand dichter is dan de sondering uitwees.

De uitbreiding van het winkelcentrum omvat behalve 10.000 vierkante meter winkelruimte, een bioscoop, 165 huurwoningen en een parkeerkelder. De parkeerkelder wordt momenteel nat ontgraven. Van Wijnen merkte dat door het heien naast die kuip de grond mengde, zodat die niet netjes gescheiden afgevoerd kon worden. Daarom is de werkvolgorde veranderd en wordt er nu eerst geheid verder weg van de kelder.

Bovendien is er een zwaardere heistelling naar Houten gedirigeerd. De zestons stelling is vervangen door een negentons exemplaar. Volgens projectleider P. Meerman stonden ze soms wel een uur te stampen op een paal van 45 millimeter vierkant. Met de negentons heistelling gaat dat een stuk soepeler.

Maar in weerwil van wat eerder aan de omwonenden is gemeld, lukt het niet meer om alle vijfhonderd palen nog voor de bouwvak in de grond te hebben.

Reageer op dit artikel