nieuws

Zuigermachinist Boskalis weer vrijgelaten

bouwbreed Premium

papendrecht – Opluchting bij Boskalis: machinist Michael Los, die afgelopen donderdag tijdens zijn werkzaamheden in Nigeria werd ontvoerd, is maandagmiddag vrijgelaten na inspanningen van de Nederlandse Ambassade en de lokale overheid van Bayelsa State.

Los is tijdens zijn ontvoering goed behandeld, is ongedeerd en verkeert in goede gezondheid, laat een woordvoerder van Boskalis weten. Los werkte aan het project Gbaran Ubie, wat bestaat uit het opspuiten van zand ten behoeve van een installatie van Shell. De ontvoerders voeren met een speedboot langs de zuiger die door Los werd bestuurd en namen hem mee. “Binnen een paar minuten was het gebeurd”, verklaart de woordvoerder. “De ontvoerders hebben de eerste blanke meegenomen die ze zagen, en dat was toevallig Los.”

De reden van de ontvoering is bij het Papendrechtse baggerbedrijf nog niet bekend. “Bayelsa State, het gedeelte van het Nigeriaanse deltagebied waar Los aan het werk was, is normaal gesproken rustig”, aldus de woordvoerder. “We zijn hier nu een maand of zeven aan het werk en we hebben tot de ontvoering van Los geen enkel probleem gehad. Andere delen van de delta staan wel als onrustig bekend, en als we dat weten, gaan we er niet heen. We vermoeden dat dit een actie is geweest van wat lokale avonturiers.” Zondag is er pas voor het eerst contact geweest tussen staatsfunctionarissen en de ontvoerders. Het hoe en wat rond de vrijlating van Los, is evenmin bekend bij Boskalis. “Voor zover we weten, is er geen losgeld betaald. In ieder geval niet door ons.” Los wordt in de loop van deze week gerepatrieerd naar Nederland.

Reageer op dit artikel