nieuws

Wolseley betaalt 1,5 miljard euro contant voor DT Group

bouwbreed

kopenhagen – Het Deense bouwmaterialenconcern DT Group komt in handen van het Britse Wolseley. De Britten hebben over de aankoop overeenstemming bereikt met de huidige eigenaar, investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De Britten betalen 1,5 miljard euro contant voor de acquisitie en ontfermen zich tevens over een schuldenlast van een half miljard euro. DT Group is […]

kopenhagen – Het Deense bouwmaterialenconcern DT Group komt in handen van het Britse Wolseley. De Britten hebben over de aankoop overeenstemming bereikt met de huidige eigenaar, investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De Britten betalen 1,5 miljard euro contant voor de acquisitie en ontfermen zich tevens over een schuldenlast van een half miljard euro.

DT Group is een leidende materialendistributeur in niet alleen Denemarken, maar ook in de andere Scandinavische landen inclusief Finland, met een omzet van 2,4 miljard euro. Circa 80 procent daarvan wordt gehaald via de afzet aan de bouwbranche, de rest via consumentenbouwmarkten (waaronder de keten Silva) en de groothandelsmarkt.

Wolseley geeft aan dat de aankoop in de lijn ligt van zijn strategie om het werkgebied in Europa verder uit te breiden. Het Britse concern is behalve op de thuismarkt bij voorbaat ook al van de partij in onder meer Nederland, Italië en Hongarije, de VS en Canada. De omzet in 2005 bedroeg 11,3 miljard pond.

CVC Capital Partners kocht DT Group zelf in 2003 voor 845 miljoen euro.

Reageer op dit artikel