nieuws

Weer scheuren in overkapping kerk

bouwbreed

bolsward – Tijdens de oplevering van de Broerekerk in Bolsward zijn afgelopen week opnieuw barsten in de glazen overkapping geconstateerd. Opdrachtgever gemeente Bolsward en glasfabrikant Octatube Space Structures uit Delft willen nog niet zeggen wat de oorzaak van de scheuren is. Ook dit voorjaar werden kort na plaatsing van de glazen overkapping scheuren in het […]

bolsward – Tijdens de oplevering van de Broerekerk in Bolsward zijn afgelopen week opnieuw barsten in de glazen overkapping geconstateerd. Opdrachtgever gemeente Bolsward en glasfabrikant Octatube Space Structures uit Delft willen nog niet zeggen wat de oorzaak van de scheuren is. Ook dit voorjaar werden kort na plaatsing van de glazen overkapping scheuren in het glas geconstateerd.

Deze beschadigde delen zijn vervangen, waarna de gemeente aankondigde dat de Broerekerk vanaf 14 juli weer voor het publiek geopend zou zijn. De Broerekerk zou op 20 oktober officieel worden geopend door mr. Pieter van Vollenhoven.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt op dit moment nader onderzoek verricht naar de oorzaak van de scheuren en zal men naar verwachting volgende week met de uitslag naar buiten komen. Wanneer de kerk weer voor het publiek wordt geopend is eveneens nog niet bekend.

Reageer op dit artikel