nieuws

Warmwaterleidingen legionella vervangen

bouwbreed Premium

utrecht – Bij ten minste 65 van de 207 woningen in de Utrechtse wijken waar een ernstige vorm van legionella werd aangetroffen moet de warmwaterleiding worden vervangen. Woningcorporatie Bo-Ex en Eneco leggen de verantwoordelijkheid op elkaars bordje. Johan Klinkenberg directeur van Bo-Ex trekt de kwaliteit van de in 1999 door Eneco aangelegde leidingen voor de […]

utrecht – Bij ten minste 65 van de 207 woningen in de Utrechtse wijken waar een ernstige vorm van legionella werd aangetroffen moet de warmwaterleiding worden vervangen. Woningcorporatie Bo-Ex en Eneco leggen de verantwoordelijkheid op elkaars bordje.

Johan Klinkenberg directeur van Bo-Ex trekt de kwaliteit van de in 1999 door Eneco aangelegde leidingen voor de stadsverwarming in twijfel. “Hoe kan het dat ze het nu al begeven?”

“Bij stadsverwarming kiezen we altijd voor een beslist goede technische oplossing”, meent een woordvoerder van Eneco. “De leidingen zijn verslechterd doordat ze te lang in grondwater hebben gestaan. Bo-Ex had ervoor moeten zorgen dat de ruimten onder de woningen droog zouden blijven. “We hebben hen al meerdere keren gewaarschuwd.”

De directeur van Bo-Ex heeft Eneco voorgesteld TNO een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren.

Reageer op dit artikel