nieuws

Van Oord pakt klus in Bremerhaven

bouwbreed

rotterdam – Van Oord heeft opdracht ontvangen voor baggerwerk in de Bremerhaven. De klus, die het baggerconcern 7 miljoen euro oplevert, wordt door de Duitse dochter Brewaba uitgevoerd. Dat heeft Van Oord bekendgemaakt. De order is afkomstig van Bremenports Consult. Het werk wordt in joint venture verricht en duurt vier maanden. Het baggerwerk bestaat uit […]

rotterdam – Van Oord heeft opdracht ontvangen voor baggerwerk in de Bremerhaven. De klus, die het baggerconcern 7 miljoen euro oplevert, wordt door de Duitse dochter Brewaba uitgevoerd.

Dat heeft Van Oord bekendgemaakt. De order is afkomstig van Bremenports Consult. Het werk wordt in joint venture verricht en duurt vier maanden.

Het baggerwerk bestaat uit het maken van een zwaaikom voor een nieuwe containerterminal en omvat ongeveer 2,2 miljoen kubieke meter baggeren. Daarvoor gebruikt Van Oord twee sleephopperzuigers en een baggermolen. Het vrijkomende zand wordt opgespoten in Brake voor de aanleg van een industrieterrein. Van Oord maakte verder bekend dat de aandeelhouders Carel van den Driest hebben benoemd tot commissaris. Van den Driest is voormalig topman van Vopak en bekleedt momenteel diverse commissariaten.

Reageer op dit artikel