nieuws

Twee bouwvakkers vallen in trapgat

bouwbreed

zoetermeer – Bij het plaatsen van een trap in een kantoorpand in Zoetermeer zijn donderdag twee bouwvakkers van een onderaannemer van Heijmerink Bouw in een trapgat van 3 meter gevallen. De twee werden onmiddellijk naar het ziekenhuis vervoerd. Een van hen zit inmiddels weer thuis; de toestand van de ander is stabiel. Het onderzoek van […]

zoetermeer – Bij het plaatsen van een trap in een kantoorpand in Zoetermeer zijn donderdag twee bouwvakkers van een onderaannemer van Heijmerink Bouw in een trapgat van 3 meter gevallen. De twee werden onmiddellijk naar het ziekenhuis vervoerd. Een van hen zit inmiddels weer thuis; de toestand van de ander is stabiel.

Het onderzoek van de Arbeidsinspectie naar de toedracht loopt nog, maar het vermoeden bestaat dat het gaat om een menselijke fout. De twee waren bezig met het plaatsen van een trap. Op het moment dat de betonnen trap, die schuin in de kraan hing, in de schacht moest worden gebracht, ging het waarschijnlijk mis. De trap bungelde en duwde twee bouwvakkers in het trapgat.

Volgens de uitvoerder waren alle veiligheidsvoorzieningen getroffen en had het ongeval niet voorkomen kunnen worden.

Sinds begin februari bouwt Heijmerink aan het kantoorgebouw van een verzekeringsmaatschappij. Volgend jaar moet het kantorenpand dat in totaal dertien verdieping telt, worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels