nieuws

Tunnels voor otters slecht onderhouden

bouwbreed

leeuwarden – Tunnels en rasters die moeten voorkomen dat otters op drukke wegen belanden, worden slecht onderhouden. Dat stelt de Stichting Otterstation Nederland (SON), de organisatie die zich inzet voor de herintroductie van de otter in de Nederlandse natuur. “In veel gevallen zijn de tunnels overgroeid en sluiten niet aan op openingen in de rietkraag […]

leeuwarden – Tunnels en rasters die moeten voorkomen dat otters op drukke wegen belanden, worden slecht onderhouden.

Dat stelt de Stichting Otterstation Nederland (SON), de organisatie die zich inzet voor de herintroductie van de otter in de Nederlandse natuur.

“In veel gevallen zijn de tunnels overgroeid en sluiten niet aan op openingen in de rietkraag langs de oever”, aldus een toelichting van de organisatie. Daardoor lukt het uitgezette otters niet de weg te vinden naar deze voorzieningen. Daar komt bij dat de hekken die langs wegen zijn neergezet vaak niet goed zijn afgesloten of zijn beschadigd. Omdat de voorzieningen in Nederland ontoereikend zijn, pleit de organisatie er voor voorlopig geen otters meer los te laten.

De herintroductie van otters kwam eerder deze week in opspraak nadat een kind door een pas vrijgelaten roofdier werd gebeten.

Reageer op dit artikel