nieuws

Strengere eisen aan nieuwe energiecentrales

bouwbreed Premium

rotterdam – De zeven nieuwe elektriciteitscentrales die de regio Rijnmond er de komende jaren bij krijgt, moeten voldoen aan nieuwe, strengere regels op het gebied van onder andere emissies en vereiste inspanningen. De regels komen voort uit een beoordelingskader van Gedeputeerde Staten voor nieuwe energiecentrales. Het gebrek aan fysieke ruimte en beschikbare milieuruimte voor nieuwe […]

rotterdam – De zeven nieuwe elektriciteitscentrales die de regio Rijnmond er de komende jaren bij krijgt, moeten voldoen aan nieuwe, strengere regels op het gebied van onder andere emissies en vereiste inspanningen. De regels komen voort uit een beoordelingskader van Gedeputeerde Staten voor nieuwe energiecentrales.

Het gebrek aan fysieke ruimte en beschikbare milieuruimte voor nieuwe centrales maken deze regels noodzakelijk, aldus Gedeputeerde Staten. Om de risico�s voor het milieu van de zeven nieuwe centrales te beperken, is aangegeven hoeveel milligram zwaveldioxide, koolmonoxide en (fijn)stof per kubieke meter lucht door poederkoolcentrales, gascentrales en kolenvergassingsinstallaties mag worden uitgestoten. Verder stelt het kader dat bij stook van biomassa in kolencentrales wenselijk is en dat verwacht wordt dat de nieuwe centrales hiervoor geschikt zijn. De provincie wil met de energiebedrijven duidelijke afspraken maken over de randvoorwaarden om biomassa in te zetten.

Reageer op dit artikel