nieuws

Stadsmuur Alkmaar ligt op andere plek

bouwbreed

ALKMAAR – Het stuk muur dat onlangs werd blootgelegd bij wegwerkzaamheden aan de Wageweg in Alkmaar, blijkt de originele oude stadsmuur te zijn. Dat heeft onderzoek uitgewezen, zo maakte een woordvoerder van de gemeente Alkmaar vrijdag bekend. Tot nu toe werd aangenomen dat de stadsmuur, die ooit bescherming bood tegen de Spanjaarden, nabij het Victoriepark […]

ALKMAAR – Het stuk muur dat onlangs werd blootgelegd bij wegwerkzaamheden aan de Wageweg in Alkmaar, blijkt de originele oude stadsmuur te zijn. Dat heeft onderzoek uitgewezen, zo maakte een woordvoerder van de gemeente Alkmaar vrijdag bekend. Tot nu toe werd aangenomen dat de stadsmuur, die ooit bescherming bood tegen de Spanjaarden, nabij het Victoriepark lag. Koningin Juliana onthulde in 1952 nog een officiële plaquette op de muur. Die lijkt nu echter later te zijn gebouwd, rond 1634, als extra bescherming.

Reageer op dit artikel